OVER ONS

Kinderopvang 
Us Stekje

Us Stekje is een kleinschalige en huiselijke kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. De locatie bevindt zich in de oude openbare school van Drachtstercompagnie. Het vertrouwde wat Us Stekje biedt,  is dat kinderen door dezelfde leidsters worden verzorgd en er geen gebruik wordt gemaakt van invalkrachten. Zo hebben ouders en kinderen de ruimte een goede band op te bouwen met de leidsters.  Us Stekje is een kinderopvang die uitdaging biedt aan kinderen. We houden ervan om dingen te ondernemen met de kinderen zoals een speurtocht door het dorp, de geitjes voeren etc.

Home | Kinderopvang ûs Stekje

Team

Bij Us Stekje hechten we veel waarde aan stabiliteit en vertrouwen. Om die reden zijn we trots op ons vaste team van 24 toegewijde leidsters. Elke leidster heeft haar eigen groep kinderen, waardoor ze in staat is om een band op te bouwen en de unieke behoeften van elk kind te herkennen.

Hoewel iedere leidster haar eigen groep heeft, geloven we ook in de kracht van saamhorigheid en samenwerking. Bij onverwachte afwezigheid staat ons team altijd klaar om in te vallen op een andere groep. 

Dit zorgt niet alleen voor een soepele werking van de kinderopvang, maar draagt ook bij aan een sterk gevoel van gemeenschap. Die warmte en zorg dragen we over op elk kind dat we mogen verwelkomen bij Us Stekje.

Tweetalig beleid

Bij Us Stekje omarmen we de kracht van tweetaligheid. Dat betekent dat de leidsters in het Fries óf in het Nederlands spreken met de kinderen, zonder dat één van beide talen gebruikt wordt als voorkeurstaal. Uit wereldwijd onderzoek blijken vele voordelen. Kindjes die zowel Nederlands als Fries leren, pikken later sneller een derde of vierde taal op. Belangrijk is dat de leidsters het principe van één- persoon- één- taal hanteren en hun eigen taal vasthouden. 

De magische jaren tussen 0-4 zijn perfect voor het leren van meer dan één taal, ze nemen op als sponsen. Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig en consequent met beide talen om te gaan.

Over ons | Kinderopvang ûs Stekje

Visie

Wij geloven dat ieder kind uniek is en zichzelf mag zijn. We koesteren de eigenheid van elk kind en creëren een plek waarin zij zichzelf kunnen zijn en op eigen tempo kunnen ontwikkelen. Onze kernwaarden zijn huiselijk en persoonlijke aandacht. Aandacht en zorg die de kinderen verdienen, daar zorgen wij voor.

De natuur speelt een grote rol in het dagelijkse leven bij Us Stekje. Wij hebben een prachtige natuurtuin waar kinderen lekker kunnen spelen en ontdekken. De tuin en de verschillende fruitbomen nodigen uit tot avontuur, verbeelding en creativiteit. We vinden het belangrijk dat de kinderen verbinding maken met de natuur. Daarom zijn wij regelmatig buiten te vinden, waar we zaadjes planten, vruchten plukken en genieten van alle seizoenen.

Bij Us Stekje stimuleren we kinderen om zonder traditioneel speelgoed te spelen. Dit bevordert hun creativiteit, probleemoplossend denken en de ontwikkeling van de fantasie. Zo ontstaat er vrijheid en een unieke manier om te spelen én leren.

Komst ek by ús boartsjen?

 
Button